Web Analytics Made Easy - Statcounter

توکسوپلاسما که در پی انتشار اطلاعات نادرست اسباب نگرانی کاربران شبکه‌های اجتماعی را فراهم آورده به گفته دامپزشکان، انگلی بی‌آزار است که از طریق دستگاه گوارش وارد بدن شده و فقط در افرادی با سیستم دفاعی ضعیف و خانم‌های باردار به بیماری منجر می‌شود.

خبرگزاری میزان- در حالی که انگل‌ها و ویروس‌های متعددی سیستم عصبی را به طور جدی تحت تاثیر قرار می‌دهند این روزها انگلی به نام توکسوپلاسما به یکی از پرمخاطب‌ترین سوژه‌ها در فضای مجازی تبدیل شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از صفحات در شبکه‌های اجتماعی، در خصوص اثرات جبران‌ناپذیر انگل مذکور، بر سیستم عصبی انسان به مخاطبانشان هشدار داده و مهم‌ترین علائم آن را تغییرات رفتاری، از جمله پرخاشگری و رفتار تهاجمی عنوان می‌کنند.

برخی از این صفحات هم پا را فراتر گذاشته و این انگل را عامل خودکشی، سبب تعلل در گرفتن ترمز هنگام رانندگی و در نتیجه، عامل افزایش آمار تصادفات مرگبار دانسته و حتی عامل تبدیل انسان به زامبی لقب داده‌اند؛ نوشته‌هایی که در واکنش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت به آنها هراس و نگرانی به وضوح مشهود است.

البته ماجرا به ایجاد فضای رعب و وحشت نسبت به توکسوپلاسما ختم نمی‌شود. در این نوشته‌ها، عامل انتقال این انگل به انسان، گربه و چاره پیشگیری از ابتلا به این انگل، حذف گربه‌ها عنوان شده است که حاصل آن، اقدامات غیربهداشتی و غیر کارشناسی برخی مخاطبان نسبت به کشتار گربه‌هاست.

اما ادعاهای فوق که این روزها به صورت گسترده در فضای مجازی دست به دست می‌شود تا چه حد به واقعیت نزدیک است؟

کریم امیری، معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی در این باره به میزان گفت: توکسوپلاسما یک انگل تک یاخته‌ای درون سلولی است که میزبان اصلی آن گربه‌سانان هستند. ابتلای گربه‌سانان به بیماری توکسوپلاسموز معمولاً فاقد علائم بوده ولی تخم انگل به میزان قابل توجهی از طریق مدفوع این حیوانات دفع می‌شود.

وی افزود: این انگل از طریق مصرف غذای آلوده وارد بدن درصد زیادی از مردم دنیا می‌شود؛ بدون آنکه متوجه شوند.  چون این انگل در افراد سالم باعث بیماری نشده و فقط در آزمایش‌های سرمی غربالگری می توان ورود این انگل به بدن را رصد کرد.

امیری ادامه داد: این تک‌یاخته می‌تواند در افراد دچار نقص سیستم ایمنی و واجد بیماری‌های زمینه‌ای باعث بیماری با علائم عصبی و یا نابینایی شده و در زنان باردار بعد از انتقال به جنین باعث سقط، مرده‌زایی و یا تولد نوزاد ناقص‌الخلقه شود.

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی تاکید کرد: اطلاع رسانی و آموزش برای پیشگیری از این بیماری مفید است، اما نگران کردن مردم و ایجاد ترس نسبت به این بیماری بزرگ نمایی است.

وی در پایان گفت: توکسوپلاسموز، جزو بیماری‌های خطرناک و کشنده محسوب نمی‌شود و قابل پیشگیری و درمان است. با این حال اطمینان از سلامت گوشت و سبزیجات مصرفی، رعایت بهداشت در تماس با حیوانات و شستن دست‌ها با آب و صابون قبل از صرف غذا احتمال ابتلا به توکسوپلاسموز را کاهش خواهد داد.

پیام محبی، رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان ایران هم در گفت‌وگو با میزان یادآور شد: توکسوپلاسما که بهترین میزبان آن گربه‌سانان و موش‌ها هستند جزو انگل‌های بی‌آزار محسوب می‌شود و فقط در افرادی با سیستم دفاعی ضعیف و خانم‌های باردار ایجاد بیماری می‌کند. توکسوپلاسما در سه ماهه اول بارداری می‌تواند به سقط جنین و در سه ماهه دوم به عوارض چشمی منجر شود.

وی افزود: گوشت آلوده به انگل توکسوپلاسما، سبزیجات رشد کرده در خاک آلوده به این انگل و مدفوع گربه‌های آلوده به آن موثرترین منابعی هستند که می‌توانند در ابتلای انسان به توکسوپلاسموز موثر باشند.

محبی ادامه داد: توکسوپلاسموز بیماری ترسناکی نیست. اما در هر حال به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید بدانیم که در کشورهایی با الگوی نامناسب مصرف گوشت، از جمله ایران که گوشت عموما به صورت کباب مصرف شده و در نتیجه هنگام طبخ به دمای ۸۰ درجه نمی‌رسد، احتمال ابتلا به توکسوپلاسموز بیشتر است. در نتیجه خانم‌های باردار و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف نباید از گوشتی که به دمای ۸۰ درجه نرسیده استفاده کنند و یا بدون دستکش به گوشت خام دست بزنند.

وی در خصوص انتشار اطلاعات غلط در فضای مجازی که به ایجاد ترس و نگرانی از ابتلا به این بیماری منجر شده گفت: اینکه با وجود بیماری دردسرسازی مانند کرونا، بیماری توکسوپلاسموز تا این حد خطرناک جلوه داده می‌شود شبهه‌برانگیز است و از آن عجیب‌تر، ایجاد فضای رعب و وحشت نسبت به گربه‌ها و حتی تشویق مردم و شهرداری‌ها به کشتار آنهاست.

محبی در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه توکسوپلاسما از طریق دستگاه گوارش وارد بدن می‌شود و انتقال آن از طریق تنفس غیرممکن است برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید بیشتر نگران آلودگی گوشت و سبزیجات باشیم نه مدفوع گربه‌ها.

انتهای پیام/

برچسب ها: توکسوپلاسموز گربه گوشت انگل

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: توکسوپلاسموز گربه گوشت انگل گربه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۶۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه گفت: بیش از سه تن مواد غذایی بدون شرایط مصرف و تاریخ مصرف گذشته که در چهار ماه اخیر از اماکن تهیه و توزیع شهرستان جمع‌آوری شده بودند، با هماهنگی و حضور نماینده دادگاه عمومی شهرستان معدوم شدند.

حامد کیخایی اظهار کرد: جمع‌آوری و معدوم‌سازی مواد غذایی غیربهداشتی، یکی از محورهای اصلی فعالیت واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه است. بر همین اساس، با متخلفان در این زمینه به هیچ عنوان مماشات نخواهد شد.

وی ادامه داد: مواد غذایی علاوه بر دوره زمانی مصرف، نیاز به نگهداری در شرایط بهداشتی و دمای مناسب دارند. رعایت نشدن این موارد ممکن است باعث فاسد شدن ماده غذایی قبل از رسیدن تاریخ انقضا آن شود و منجر به بروز مسمومیت و حوادث ناگوار برای مصرف‌کننده شود. بر همین اساس لازم است تا هنگام خرید، شرایط نگهداری مواد غذایی را در نظر بگیریم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، وی افزود: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، گزارش خود را سامانه تلفنی ۱۹۰ ثبت کنند تا همکاران مرکز بهداشت برای اصلاح مشکل، وارد عمل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد