Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > آسیب‌ها - شهروند نوشت:ماجرا از یک پست اینستاگرامی شروع شد؛ پست اینستاگرامی «حسن شمشادی»، خبرنگار صداوسیما. او با انتشار تصویری از محتویات یک قابلمه، ادعای عجیب و غریبی کرد که چندساعت بعد با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد.

 او نوشته بود: «آن چه می‌بینید، ظرف غذای یک خانواده است، تصور می‌کنید که محتوای آن چیست؟ آن چه این خانواده و بسیاری دیگر می‌خورند گوشت گربه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان حتی از اندک گوشت کلاغ مُرده هم نمی‌توانند بگذرند، چون چاره‌ای ندارند و می‌خواهند زنده بمانند. این خانواده یکی از ده‌ها خانوار ساکن در روستاهای بسیار محروم گمشاد، کندوکه، ملادادی، جهان‌آباد، رودینی، هیرمند و قرقری در شهرستان #زابل واقع در استان سیستان‌وبلوچستان هستند. بسیاری از این مردم با وجود مشکلات بسیار، روزه هم هستند و همچنان به درگاه الهی شکر می‌کنند. دوستان جهادی من مدتی است از خانه و کاشانه کنده‌اند و در این منطقه مستقر شده‌اند، آنها سعی می‌کنند علاوه بر تأمین بسته‌های غذایی برای مردم محروم این منطقه و نجات‌شان از مرگ به‌خاطر گرسنگی و ساخت سرویس بهداشتی و مرمت سقف‌های نه چندان موجود بالای سرشان، طرح‌هایی را برای توانمند شدن اقتصادی این مردم اجرا کنند. دوستان من هم اکنون در این منطقه محروم حضور دارند، قصد داریم تا با کمک مردم از راه دور، این هموطنان محروم و آن دوستان را یاری کنیم .چنان چه تمایل دارید در این ماه مبارک به یاری هموطنان عزیزمان بشتابید؛ بسم‌الله.»

چندساعت بعد از انتشار این عکس در شبکه‌های اجتماعی موجی از همدردی‌ها و بعد واکنش‌های منفی در این‌باره به راه افتاد. بیشترین مخالف‌خوانی‌ها با این موضوع را کاربران فعال سیستان‌و‌بلوچستانی در توییتر انجام دادند، آنها در توییت‌های مختلفی نوشتند که چنین موضوعی صحت ندارد و مردم این منطقه به حیوانات و به‌ویژه گربه‌ها احترام خاصی می‌گذارند.  نوید برهان‌زهی و مجتبی نورا، از فعالان اجتماعی و رسانه‌ای سیستان‌وبلوچستان در واکنش به این مطلب اعلام کردند که چنین موضوعی صحت ندارد و چنین قضیه‌ای را در منطقه و در روستاهای مورد اشاره آن چهره رسانه‌ای مشاهده نکرده‌اند.

نوید برهان‌زهی در این باره نوشته است: «حسن شمشادی خبرنگار صداوسیما در صفحه اینستاگرامش پستی گذاشته مبنی بر این‌که مردم بعضی از روستاهای منطقه سیستان به دلیل فقر و گرسنگی گوشت گربه و کلاغ می‌خورن. امروز مجتبی نورا فعال رسانه‌ای و اجتماعی به  منطقه سیستان رفته، به اون روستاها سر زده و گفته که همچین چیزی صحت نداره.»  محمود بلوچ زهی، یکی دیگر از کاربران بلوچستانی در توییتر هم در واکنش به این موضوع نوشته است: «می‌پذیریم که اکنون مردم محروم سیستان‌وبلوچستان فشار اقتصادی کم‌سابقه‌ای را تحمل می‌کنند. می‌دانیم که نتیجه خشکسالی‌های اخیر شده فقر و فلاکت. آگاهیم به دلیل انسداد مرزها، برنج، قوت غالب مردم شده حکم طلا اما نمی‌پذیریم که مردم مسلمان استان به دلیل نداری از گوشت الاغ و گربه تغذیه کنند.»
واکنش مسئولان؛ شکایت دستگاه قضا
بعد از پربیننده شدن این تصویر، خبر کم‌کم به مسئولان منطقه هم رسید. مجتبی نورا، خبرنگار محلی که به آن‌جا رفته بود به نقل از دهیار روستای ملادادی نوشت: «حرف‌های این آقای خبرنگار از پایه بی‌اساس و دروغ است. ما در این روستا اصلا گربه نداریم که کسی بخواهد گوشت آن را بخورد.» و پس از آن دیگر واکنش‌ها یکی یکی از راه رسید. به تازگی اردشیر ارباب‌زهی، بخشدار قرقری استفاده مردم این بخش از گوشت گربه را تکذیب کرده و گفته است: «تمام حرف‌های این خبرنگار کذب محض و ناشی از بی‌اطلاعی وی بوده است. در بی‌اطلاعی او همین بس که شهرستان هیرمند را به‌عنوان یک روستا فرض کرده و اطلاع نداشته که هیرمند یک شهرستان مجزا و دارای فرمانداری جداگانه است. مردم دارالولایه سیستان در دینداری شهره آفاق هستند پس چطور ممکن است در ماه رمضان با گوشت گربه افطار کنند؟» به گفته او: «هر چند سیستان با مشکلات زیادی روبه‌رو است اما دولت، خیران و نهادهای حمایتی اجازه نخواهند داد که این شرایط اسفبار برای مردم رخ دهد و تمام این حرف‌ها توهین به مردم است و از زبان هیچ انسان عاقلی شنیده نمی‌شود.» 

کار اما به جایی رسید که رئیس‌کل دادگستری استان سیستان‌وبلوچستان گفت دادستانی این استان علیه انتشاردهنده خبر کذب مصرف گوشت گربه و کلاغ مرده در بعضی روستاهای سیستان به خاطر فقر، اعلام جرم کرده است. ابراهیم حمیدی دراین‌باره گفته است: «فردی از احساسات مردم سوءاستفاده و مطلبی را در فضای مجازی منتشر کرده بود مبنی بر این‌که مردم در بعضی روستاهای سیستان‌وبلوچستان به خاطر فقر مجبور به مصرف گوشت گربه و کلاغ مرده شده‌اند که این مطلب صحت نداشت؛ البته فعلا از سوءنیت داشتن یا نداشتن منتشر‌کننده این مطلب اطلاع نداریم.» 

او گفته: «این فرد حتی از خیرین درخواست کمک و شماره حساب خود را برای جمع‌آوری کمک منتشر کرده بود. چون این مطلب کذب در بین مردم منطقه بازتاب بسیار بدی داشت، دادستانی به‌عنوان مدعی‌العموم علیه این فرد به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی اعلام جرم کرد و منتشر‌کننده این مطلب، تحت تعقیب قرار گرفته است. فعلا درحال جمع‌آوری ادله هستیم، اما هنوز ناشر این مطلب احضار نشده است.»
عذرخواهی آقای خبرنگار
بعد از این ماجراها و پس از این‌که تعداد زیادی از کاربران توییتر نوشتند که این نخستین بار نیست شمشادی، خبرنگار صداوسیما مطالب کذب منتشر می‌کند، او در پستی دیگر در اینستاگرامش به دلیل پست جنجالی‌اش عذرخواهی کرد. او نوشت: «هموطنان ارجمندم در سیستان‌وبلوچستان، زابلی‌های عزیز. همان‌گونه که می‌دانید دو روز پیش با استناد به گزارش‌های بچه‌های جهادی مستقر در روستاهای اطراف زابل مطلبی را درباره محرومیت شدید در این مناطق منتشر کردم که بازتاب‌های متفاوت، مختلف و البته گسترده‌ای در داخل و خارج از کشور داشت. به نظر آن‌چه در آن مطلب گفته شد باعث ناراحتی و دلخوری زابلی‌های گرامی و مردم عزیز سیستان‌وبلوچستان شده است و انتشار آن مطلب و عکس را توهین به خود تلقی کرده‌اند.  بر خود وظیفه می‌دانم اعلام کنم اگر مطلب من به هر دلیل و به هر مقدار، باعث ناراحتی اهالی شریف شهرستان زابل و استان با تمدن کهن سیستان‌وبلوچستان شده است، صمیمانه و خاضعانه از فرد فرد این عزیزان پوزش می‌طلبم، عذرخواهی می‌کنم و طلب حلالیت دارم. »
23302

کلید واژه‌ها : سازمان صدا و سیما - استان سیستان و بلوچستان -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سازمان صدا و سیما استان سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری‌ها مردم را در پروژه‌های مربوط به شهر مشارکت دهند

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد دیجیتال یکی از مهم‌ترین عوامل در پیشرفت و توسعه استان است که در این راستا تاکنون ۵ هزار نفر آموزش دیده اند اما این رقم کافی نیست و باید افراد بیشتری برای کار در این حوزه تربیت شوند.

محمد کرمی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای اداری منطقه سیستان که در دانشگاه زابل برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم همچنین تبریک روز کارگر اظهار کرد: مقام و منزلت دو قشر معلم و کارگر در اسلام بی‌نظیر است و ائمه اطهار نیز احادیثی در باب اهمیت نقش این دو قشر به یادگار گذاشته‌اند.

وی افزود: رشته‌های دانشگاهی باید متناسب با شغل و علاقه افراد باشد چرا که باید با استفاده از نیروهای متخصص و بومی بتوانیم آینده سیستان و بلوچستان را بسازیم.

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: دانشگاه باید به صورت مداوم دنبال نوآوری باشد که البته این امر جزو رسالت‌های اصلی دانشگاه‌ها به شمار می‌آید.

وی افزود: بازار کار نیازمند افراد توانمند و مهارت دیده است لذا دانشجویان و دانش آموزان باید به دنبال مهارت آموزی باشند چرا که جوانان ما باید از هم اکنون وارد بازار کار شوند.

کرمی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی باید با کسب پشتیبانی علمی به صورت مداوم با دانشگاه ها و شرکت‌های دانش بنیان ارتباط داشته باشند.

وی ادامه داد: راه‌اندازی کریدور ارتباطی با توجه به موقعیت جغرافیایی استان از مزیت‌های سیستان و بلوچستان نسبت به سایر مناطق است که باید از ظرفیت های موجود برای توسعه تجارت و افزایش صادرات بهره‌گیری کنیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا پروژه راه آهن زاهدان - چابهار به سرعت بهره‌برداری شود چرا که راه آهن می‌تواند موجب ایجاد تحول در منطقه گردد.

کرمی خاطرنشان کرد: شهرداری ها باید مردم را در پروژه های مربوط به شهر مشارکت دهند چراکه این مردم دارای  قدرت عظیمی هستند که می‌توانند موجب ایجاد تحول در جامعه شوند.

وی تاکید کرد: وظیفه دستگاه اجرایی تسهیل روند سرمایه‌گذاری است لذا نباید هیچ مانعی برای دادن مجوز به سرمایه‌گذاران وجود داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) حضور اکرم خدابنده به همراه رسول خادم، در کمک‌رسانی به مردم سیستان و بلوچستان
  • نقش مهم سد‌ها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان
  • نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب و تأمین آب سیستان و بلوچستان
  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • کشف مواد افیونی در مرز‌های جنوبی سیستان و بلوچستان
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان
  • شهرداری‌ها مردم را در پروژه‌های مربوط به شهر مشارکت دهند
  • ازمشکلات بر زمین مانده تاآزادی بیان به سبک آمریکایی درتلنگر این هفته سیستان وبلوچستان